jump to navigation

Kesan Signal Dari Handphone Anda!!! June 26, 2008

Posted by aminbinabu in Trivia, Video.
1 comment so far

Hi..baru2 nih saya terjumpa satu video yang pelik dalam Youtube..

Ianya adalah berkisarkan tentang kesan Signal yang kuat daripada handphone anda..

Bayangkan empat handphone diletakkan mengeliling beberapa biji jagung yang berada di tengah2..Apa yang terjadi jika ke-empat2 handphone itu menerima panggilan secara serentak?

Lihat video nih..Klik cni!!!

Uji IQ Anda – Kod Rahsia June 26, 2008

Posted by aminbinabu in Trivia.
add a comment

Seseorang mahu log-in ke ruang kerjanya, tetapi dia lupa dengan passwordnya, yang dia ingat hanya lima digit. Berikut petunjuk untuk lima digit tersebut:-

1. Digit ke lima di tambah digit ke tiga sama dengan empat belas..
2. Digit ke empat lebih besar satu nilai dari digit ke dua..
3. Digit pertama lebih kecil satu nilai dari dua kali digit ke dua..
4. Digit ke dua di tambah digit ke tiga sama dengan sepuluh..
5. Jumlah keseluruhan nilai digit tersebut sama dengan tiga puluh..

Apakah nombor password tersebut?..=)

x x x x x

Selamat mencuba..Sambil2 mencuba, sila download file excel nih..password utk open fail nih sama dengan  jawapan diatas..

Kalau dpt atau x, reply dalam komen ye?..=)

Hilangkan Bosan Dalam Lif June 22, 2008

Posted by aminbinabu in Funny, Trivia.
1 comment so far

Tips Hilangkan Bosan Dalam Lif

1. Ketika anda hanya berdua dengan orang tak dikenali, cuit bahunya!
Kemudian anda pura-pura melihat ke tempat lain..

2. Buat muka menyeringai kesakitan sambil pegang kepala anda dan menjerit “Diam, semuanya diam!”.

3. Bawalah kamera dan ambillah gambar semua orang yang ada di dalam lif.

4. Pindahkan meja kerja anda ke dalam lif. Jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka sudah membuat appoinment?

5. Letakkan sebuah bungkusan di sudut lif, jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka mendengar bunyi tik… tik… tik…

6. Anda pura-pura jadi pramugari! Tunjukkan prosedur keselamatan penerbangan seperti di dalam kapalterbang.

7. Ketika pintu menutup, beri pengumuman kepada semua orang. “Bertenang, jangan panik, jap lagi die bukak balik!”.

8. Bukalah beg tangan anda, sambil melihat ke dalam beg tangan, tanyalah “Oksigen cukup tak kat situ?”

9. Diam dan jangan bergerak sama sekali di sudut lif, menghadap dinding, jangan sesekali keluar.

10. Dengarkan suara di dinding lift dengan stetoskop.

11. Buatlah garis di lantai sekeliling anda menggunakan kapur, lalu beritahu “Ini adalah area SAYA”

Shortcut Dalam Windows June 21, 2008

Posted by aminbinabu in tips, Trivia.
add a comment

Hi..ari ni saya xde idea nk post ape..tapi demi tidak membazirkan ruang post ni, saya tulisla sket tips2 yang remeh tapi kadang2 agak penting dalam OS Windows, iaitu SHORTCUT..

Selalunya apabila kita “navigate” Windows, kita akan menggunakan peranti input yang paling senang iaitu tetikus [Mouse]. Klik kanan bleh, klik kiri bleh, kadang2 klik tengah2 pun bleh..=) Tapi kalau tiba2, mouse kita rosak??? Alternatifnya, beli baru..huhuh=) Tapi bleh gak kalau guna keyboard..banyak shortcut yang berguna..kadang2, lebih cepat untuk navigate Windows kita..Ini adalah senarai SHORTCUT bagi sape2 yang lum tau..

CTRL+C (Copy)
CTRL+X (Cut)
CTRL+V (Paste)
CTRL+Z (Undo)
DELETE (Delete)
SHIFT+DELETE (Delete the selected item permanently without placing the item in the Recycle Bin)
CTRL while dragging an item (Copy the selected item)
CTRL+SHIFT while dragging an item (Create a shortcut to the selected item)
F2 key (Rename the selected item)
CTRL+RIGHT ARROW (Move the insertion point to the beginning of the next word)
CTRL+LEFT ARROW (Move the insertion point to the beginning of the previous word)
CTRL+DOWN ARROW (Move the insertion point to the beginning of the next paragraph)
CTRL+UP ARROW (Move the insertion point to the beginning of the previous paragraph)
CTRL+SHIFT with any of the arrow keys (Highlight a block of text)
SHIFT with any of the arrow keys (Select more than one item in a window or on the desktop, or select text in a document)
CTRL+A (Select all)
F3 key (Search for a file or a folder)
ALT+ENTER (View the properties for the selected item)
ALT+F4 (Close the active item, or quit the active program)
ALT+ENTER (Display the properties of the selected object)
ALT+SPACEBAR (Open the shortcut menu for the active window)
CTRL+F4 (Close the active document in programs that enable you to have multiple documents open simultaneously)
ALT+TAB (Switch between the open items)
ALT+ESC (Cycle through items in the order that they had been opened)
F6 key (Cycle through the screen elements in a window or on the desktop)
F4 key (Display the Address bar list in My Computer or Windows Explorer)
SHIFT+F10 (Display the shortcut menu for the selected item)
ALT+SPACEBAR (Display the System menu for the active window)
CTRL+ESC (Display the Start menu)
ALT+Underlined letter in a menu name (Display the corresponding menu)
Underlined letter in a command name on an open menu (Perform the corresponding command)
F10 key (Activate the menu bar in the active program)
RIGHT ARROW (Open the next menu to the right, or open a submenu)
LEFT ARROW (Open the next menu to the left, or close a submenu)
F5 key (Update the active window)
BACKSPACE (View the folder one level up in My Computer or Windows Explorer)
ESC (Cancel the current task)
SHIFT when you insert a CD-ROM into the CD-ROM drive (Prevent the CD-ROM from automatically playing)
Dialog Box Keyboard Shortcuts
CTRL+TAB (Move forward through the tabs)
CTRL+SHIFT+TAB (Move backward through the tabs)
TAB (Move forward through the options)
SHIFT+TAB (Move backward through the options)
ALT+Underlined letter (Perform the corresponding command or select the corresponding option)
ENTER (Perform the command for the active option or button)
SPACEBAR (Select or clear the check box if the active option is a check box)
Arrow keys (Select a button if the active option is a group of option buttons)
F1 key (Display Help)
F4 key (Display the items in the active list)
BACKSPACE (Open a folder one level up if a folder is selected in the Save As or Open dialog box)

Selamat mencuba..=)

Affiliate Yang Saya Dah Join..=) June 19, 2008

Posted by aminbinabu in Bisnes.
add a comment

Apa itu AFFILIATE?

Affiliate ialah sebuah program yang disediakan oleh pemilik2 laman web perniagaan bagi melantik individu2 yang berminat untuk membantu memasarkan produk mereka..

Secara ringkasnya, menjadi orang tengah bagi mempromosikan produk2 tertentu..Selalunya akan mendapat komisen daripada produk yang terjual daripada pengeluar produk..




Sila klik pada mana2 Banner di atas untuk maklumat lanjut..Terima kasih..=)

Peminat Mawi June 19, 2008

Posted by aminbinabu in Funny.
add a comment

Satu hari seorang pengawal membuat rondaan disetiap bilik orang sakit mental, dalam rondaannya dia terdengar nyanyian yang merdu walupun tak bunyi macam suara Mawi tapi suaranya memang hebat dengan suaranya yang tersendiri mengalunkan lagu Intifada.

Kata pengawal itu dalam hatinya,”tak sangka ada juga orang yang sakit mental ni boleh menyanyi dengan hebat. Ingatkan radio atau kaset yang dipasang oleh pengawal yang lain.” sambil melihat dari luar pesakit tu menyanyi sambil telentang di atas katilnya. Pengawal terus melalui bilik itu dan berjalan terus untuk meronda kebilik2 pesakit yang lain.

Setelah selesai pengawal berpatah balik. Apabila sampai ke bilik pesakit mental yang menyanyi tadi ia masih menyanyi tetapi kali ini lagu aduh saliha pulak. Dia menyanyikannya memang hebat, bagus sekali tone suaranya , cuma dia sakit mental aje kalau tak boleh buat album….tapi kali ini dia menyanyikan lagu aduh saliha tu dalam keadaan meniarap, lagu intifada yang mula2 tadi terlentang? pengawal tu hairan dan bertanya pada pesakit mental tu…

“kenapa kamu menyanyi meniarap? tadi terlentang?”

Jawab pesakit mental tu…..

“Tadi SIDE A…ini SIDE B lah pulak….”

Pengawal tupun beredar dari situ dan berkata dalam hatinya..”betul jugak”

Tambahkan Kelajuan Internet Explorer (IE) June 19, 2008

Posted by aminbinabu in tips.
add a comment

Hi..bertemu lagi..

Pada post yang lepas, sy dah memberitahu cara2 untuk menambahkan kelajuan surfing internet jika menggunakan browser Firefox.

Pada kali ini, saya akan menerangkan satu lagi tips berguna bagi sesiapa yang suka surfing dengan laju (rasanya sume org suka surf laju..kn?)…=)

Tapi kali ini sayan akan memberitahu cara2 untuk menambah kelajuan surfing dengan menggunakam browser kesukaan pakcik Bill Gates..Internet Explorer..=)

Untuk mengimbangi penggunaan internet pengguna, Internet Explorer menghadkan nilai connection kepada dua aktif download dan satu in-queue download. Ini kerana IE bertindak sebagai standalone browser, dimana per website dibuka dalam satu Windows sahaja. Walaubagaimanapun, kita boleh mengubah nilai ini supaya jumlah connection yang boleh diterima oleh IE bertambah sejajar dengan kelajuan internet kita sekarang.

Untuk menambahkan bilangan connection yang boleh diterima oleh IE, ikut cara ini:

1. Klik Start > Run > taip ‘regedit’ (tanpa quote)
2. Pergi ke HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Internet Settings
3. Klik Edit kat Menu bar > New > DWORD Value
4. Namakan value ini sebagai ‘MaxConnectionsPer1_0Server’ (tanpa quote)
5. Klik kanan dekat MaxConnectionsPer1_0Server value, pilih Modify
6. Di bahagian Base, pilih ‘Decimal’
7. Tukar nilai data Value Data kepada 10.
8. Klik OK
9. Ulang langkah 3 hingga 8 untuk satu lagi value iaitu ‘MaxConnectionPerServer’ (tanpa quote) dan keluar registry editor.

Selamat mencuba..=)


Tambahkan Kelajuan Firefox June 8, 2008

Posted by aminbinabu in tips.
add a comment


Hi..dh lama tak tulis blog ni..

Kali ni saya nak memberitahu tips baru..Slalunya pasal tambahkan kelajuan PC je, tp ini agak berlainan sedikit..

Anda selalu guna browser Firefox?

Mozilla Firefox adalah internet browser yang terkenal dan mempunyai ramai pengguna seluruh dunia. Ianya mempunyai banyak plug-in dan extension yang berguna, user-friendly, ringan, theme dan setting browser yang boleh diubah mengikut kesukaan kita, di support terus oleh Google, open-source dan yang paling penting sekali, percuma..=)

Bagi sesiapa yang sudah biasa dengan Firefox ni, mesti sudah perasan bahawa browser ni agak lebih laju berbanding Internet Explorer kn?

Tp macam mana mahu laaaaaagi laju?..=) So, caranya adalah seperti berikut..

1. Taip di Address Bar, ‘about:config’ (tanpa quote) dan tekan Enter
2. Double-click pada setiap setting yang berkaitan dan tukar nilainya mengikut contoh di bawah:

* browser.tabs.showSingleWindowModePrefs – true
* network.http.max-connections – 48
* network.http.max-connections-per-server – 16
* network.http.max-persistent-connections-per-proxy – 8
* network.http.max-persistent-connections-per-server – 4
* network.http.pipelining – true
* network.http.pipelining.maxrequests – 100
* network.http.proxy.pipelining – true
* network.http.request.timeout – 300

Selamat mencuba dan melayari internet dengan laaajuuu …=)

p/s: Cara diatas akan lebih berkesan jika anda menggunakan broadband..

Suamiku Seorang Programmer..=) May 30, 2008

Posted by aminbinabu in Funny.
add a comment

Sebelum anda memutuskan untuk berkahwin dengan seorang “programmer”, anda perlu fikir dengan semasak-masaknya dulu sebelum anda menyesal.

Ini adalah contoh daripada seorang yang mengadu pada mengenai hubungan dia dan si suami, seorang programmer..

Suami: (Setelah balik lewat dari pejabat) “Selamat malam sayang, sekarang saya logged in.”

Isteri: Abang ada beli tak barang yang saya pesan tadi?

Suami: Bad command or filename.

Isteri: Tapi kan ke saya dah call abang pagi tadi kat pejabat suruh abang beli!

Suami: Errorneous syntax. Abort?

Isteri: Ish. Abang nih, takkan itu pon tak ingat? Hahaa….. Abang kata tadi dalam telefon nak beli tv? Mana dia?

Suami: Variable not found…

Isteri: Abang nih memang tak bole harap la. Bak kad kredit abang. biar saya pergi belikan dan shopping barang dapur sekali.

Suami: Sharing Violation. Access denied…

Isteri: Abang ni tak sayang saya ke? abang lebih sayang komputer abang tu dari saya. Saya tak tahan la kalau macam ni selalu.

Suami: Too many parameters…

Isteri: Saya menyesal pilih abang sebagai suami saya. Harapkan muka je hensem.

Suami: Data type mismatch.

Isteri: Abang nih memang betul-betul tak berguna la.

Suami: It’s by Default.

Isteri: Macamana pula dengan gaji abang?

Suami: File in use … Try later.

Isteri: Kalau begitu, apa peranan saya disisi abang sebagai isteri?

Suami: Unknown Virus.

Hehe..=)

Komputer Tidak Perlu Cantik2 Sangat May 14, 2008

Posted by aminbinabu in tips.
add a comment

Hi..bertemu lagi dalam blog ni. Saya ada tips baru untuk melajukan sedikit pemprosesan dalam komputer. Caranyan adalah dengan tidak perlu cantik sangat pada interface komputer kita. Sebenarnya lagi cantik & interaktif komputer, maka lagi banyak la proses background berlaku & makin slow komputer tu.

So, caranya right click pada My Computer >> Anvanced tab >> pilih Performance >> Apply. Perkara ini yang sebenarnya yang menentukan visual effect & kecantikan pada komputer. Tapi cara ini akan menampakkan interface komputer tu dalam keadaan seperti WIndows 98. Sangat tak lawa..=)

Oleh itu, saya cadangkan checked box pada 4 setting ini sebelum anda click Apply.

  • Show windows content…
  • Use common tasks…
  • Use drop shadows…
  • Use visual styles…

Setting2 ini tidak akan menjejaskan interface komputer, sama seperti Windows XP, tapi performance nya sudah ditingkatkan.

Selamat mencuba..=)

Panduan Raja Adsense May 8, 2008

Posted by aminbinabu in Bisnes, News, tips.
add a comment

Adakah anda tahu bahawa anda boleh menjana wang yang tidak terhingga dengan hanya membuat laman web percuma walaupun tiada kemahiran dengan Google Adsense ?

Apakah Itu Google Adsense?

Google Adsense merupakan satu program perkongsian pendapatan daripada pengiklanan di internet oleh Google. Ia merupakan antara program membuat duit di internet yang memerlukan syarat kelayakan yang minimum dan anda pun boleh lakukannya!

Dengan Panduan Raja Adsense, akan mengajar anda membuat duit dengan tanpa menggunakan sebarang MODAL langkah demi langkah .

Anda boleh ikuti langkah yang dilakukan oleh ramai rakyat Malaysia yang mula sedar akan bagaimana untuk membuat duit di internet. Dengan internet, anda bukan sahaja boleh mendapatkan maklumat, malah anda juga boleh membuat wang yang banyak!!

Untuk maklumat lanjut, sila klik SINI.

Any Request? May 8, 2008

Posted by aminbinabu in News.
add a comment

Saya mempunyai pelbagai software. Ada yg free software, yg ‘cracked‘ software, antivirus baru, anti-spyware terkini, ‘utilities‘ software & macam-macam lagi.

Jika ada request, saya akan cuba uploadkan pada page DOWNLOAD..

Harap maklum..=)

Google & Yahoo Joint-Venture May 8, 2008

Posted by aminbinabu in Bisnes, News.
add a comment

Google and Yahoo are reportedly moving closer to striking an advertising deal that could foil Microsoft’s takeover bid. The proposal would see Yahoo hand over its search advertising operation to Google in a deal that could yield Yahoo as much as $1bn in new revenues, according to reports in The Wall Street Journal.

The publication cited anonymous sources within Yahoo as saying that the outsourcing deal had been granted initial approval and will move forward. The arrangement would give Yahoo another weapon in its effort to ward off a takeover attempt by Microsoft.

The Redmond giant has been attempting to push Yahoo’s board to accept its $42bn proposal since February. Yahoo’s board has rejected the offer several times, causing Microsoft to issue an ultimatum threatening to oust the board if it does not agree to the proposal by 26 April.

Since the acquisition offer was first made, analysts have speculated that Yahoo would seek out a deal with former rival Google in attempt to preserve its independence.

The two companies confirmed those suspicions earlier this month when they announced a two-week trial of a search advertising program. Yahoo has also been rumored to be in talks with AOL and News Corporation for other deals which could raise cash to fend off Microsoft.

Sumber

Search Internet dapat Duit!! May 8, 2008

Posted by aminbinabu in Bisnes, News, tips.
add a comment

Katakanlah, anda ingin cari maklumat tentang “Organic Chemistry“. Anda pun masuk kat Google.com atau Yahoo.com. Taipkan ‘organic chemistry‘. Lepas tu apa dapat? Beratus atau ribu maklumat, url terpampang pada skrin monitor. Itusaja..

Tapi ada satu company yang join dengan search engine Ask.com yang akan membayar anda setiap kali buat carian menggunakan Ask.com. Kerja anda cukup mudah. Sama macam cari maklumat dalam Google.com atau Yahoo.com tadi.

1. Mula-mula pergi ke laman web yang diberikan oleh company ini untuk buat carian.
2. Taipkan ‘organic chemistry’ atau lain-lain perkara yang ingin anda cari.
3. Beratus atau beribu maklumat, url terpampang pada skrin monitor.
4. Anda dibayar 0.02 pound setiap satu carian!!!!!!!!

Dibayar dalam matawang UK Pound sterling. Satu carian bernilai 2 cent. Kalau anda buat 100 carian sehari ? Andadapat 2 pound sterling. Sebulan ? Dengan program ni anda boleh dapat 30pound sterling setiap bulan.
Kalau ditukarkan dengan duit Malaysia 30 x 6.2 = RM 186!!! Dah boleh belanja kawan-kawan..=)

Minimum payout hanyalah 20 pound.

Bayaran akan dibuat menggunakan paypal.

Berminat untuk join? Sila isikan nama betul dan email untuk pendaftaran percuma di SINI.

Daftar Sekarang!!!

Join program ni adalah percuma. Tak payah bayar apa-apa. Penyertaan juga ada limited. So, bila-bila masa je penerimaan ahli baru akan ditutup.

PERINGATAN UNTUK MEMBER PROGRAM INI

1.Jangan sekali-kali menggunakan program autoclick (jika wujud).
2. Laman web untuk buat search akan diberikan oleh kompeni tersebut.

PANDUAN :
* Gunakan kalau nak pergi ke myspace, friendster, youtube, flickr atau laman web lain.

* Taipkan perkataan misalnya myspace untuk pergi ke laman web myspace atau friendster untuk pergi ke laman web frienster dan lain-lain.

* Anda boleh menggunakan ia sebagai engine carian anda atau home page.

* Penggunaannya sama seperti menggunakan search engine seperti Yahoo atau Google.

Kalau nak tambah pendapatan boleh sebarkan kat kawan-kawan. Anda akan mendapat 10% daripada komisyen kawan anda.

Bagi yang sudah join program search ni, komisyen bagi setiap carian hanyaakan dimasukkan selepas 1 hari. Selepas 1 hari baru komisyne akan diupdate untuk menapis carian yang sia-sia. Misalnya anda buat 20 carian. Periksa dalam akaun ada bagitau 20 carian tapi komisyen masih kosong.Tunggu esok periksa lagi komisyen anda. Masa tu baru ada tercatit $0.50.

So, berminat? Klik Sini…

Membaiki “Task Manager is Disabled” May 8, 2008

Posted by aminbinabu in tips.
1 comment so far

Membaiki “Task Manager is Disabled”

Satu masalah yang kerap kali berlaku akibat serangan virus / malware ialah fungsi Task Manager dihalang. Cuba anda klik kanan pada taskbar anda dan perhatikan samada ‘Task Manager’ berwarna kelabu, yang bermakna ia tidak boleh digunakan. Jika anda cuba membukanya melalui Run > taskmgr pula, satu kotak mesej akan keluar: “Task Manager has been disabled by your administrator.”

Untuk mengembalikan semula fungsi Task Manager ini, anda haruslah terlebih dahulu membuang virus pada komputer tersebut. Gunakan perisian Anti-Virus seperti Avira, Avast, ataupun AVG Free.

Jika AntiVirus anda telah dikacau oleh virus, ketahui bagaimana untuk scan virus sebelum masuk ke dalam Windows.

Buka Run dengan menekan kekunci Windows + R pada papan kekunci. Kemudian taip regedit dan tekan Enter. Pada bahagian kiri Regedit, pergi ke nilai berikut:

* HKEY_CURRENT_USER
* Software
* Microsoft
* Windows
* CurrentVersion
* Policies.

Perhatikan terdapat nilai Registry yang bernama DisableTaskMgr. Buang nilai ini dengan menekan kekunci Delete.

Sekiranya regedit tidak boleh dibuka, gunakan Group Policy Editor. Untuk membuka Group Policy Editor, taipkan ‘gpedit.msc’ dalam kotak Run dan tekan Enter. Kemudian, pergi kepada nilai berikut:

* User Configuration
* Administrative Templates
* System
* Ctrl + Alt + Del Options

Perhatikan pada ’Remove Task Manager’ dan tukar nilainya kepada ’Disable’.

Selamat Mencuba..=)

Sumber dari SembangKomputer.com

Sorry.. May 8, 2008

Posted by aminbinabu in News.
add a comment

Hi..sori la sebab dah lama x tulis blog ni..

Saya ade final exam minggu lepas..Nak bukak komputer pun tak sempat..

Tapi sekarang saya dah bebas..hehe=)

Kad Video May 4, 2008

Posted by aminbinabu in News, Trivia.
add a comment

Kad video (disebut dalam bahasa Inggeris sebagai video card @ graphics card) ataupun dirujuk sebagai kad pemecutan grafik, adapter paparan, kad grafik, dan bermacam-macam istilah lain, ialah sejenis barang yang digunakan di dalam perkakasan komputer peribadi yang berfungsi sebagai penjana dan mengeluarkan imej-imej paparan komputer. Kad video mempunyai fungsi yang serupa dengan prinsip-prinsip kad bunyi dan alatan persisian yang lain.

Istilah kad video ini dicipta untuk memisahkan diantara kad yang boleh disambung ke dalam slot dengan grafik bersepadu yang terus digabungkan dengan papan ibu (motherboard) . Cip pengawal grafik graphic controller diatas kad video tersebut dipanggil Unit pemprosesan grafik, yang merupakan komponen utama didalam kad ini.

Kad video dihasilkan dengan menggabungkan BIOS (Basic Input/Output System), RAMDAC Random Access Memory Digital-to-Analog Converter, cip RAM dan Unit Pemprosesan Grafik (GPU).

Koleksi Perisian Usahawan Internet April 30, 2008

Posted by aminbinabu in Bisnes, News.
add a comment

Satu lagi program bisnes yang mudah untuk disertai. Hanya menjadi reseller pada software ini secara online. Komisen yang akan diterima adalah sebanyak RM15 bagi setiap software yang terjual. Just klik pada banner iklan di bawah.

*** Saya recommended anda untuk cuba menggunakan software ini. Bagi sesiapa yang ingin memajukan website atau blognya, bolehlah dapatkan software ini dengan hanya klik pada banner iklan di bawah ini..

Banyak benefit jika dapat mengaplikasikan software ini. Antaranya website anda dapat menarik banyak pelawat, perniagaan internet boleh berkembang pesat, dan sebagainya..Just klik pada banner iklan dibawah..tQ..=)

Program Mudah April 30, 2008

Posted by aminbinabu in Bisnes, News.
1 comment so far

Memperkenalkan satu program terhangat buat masa ini – perigiduit.com, dimana anda akan memperolehi pendapatan sampingan dengan hanya menjadi reseller e-book perigiduit.com. Hanya bermodalkan RM50 akan layak untuk menjadi reseller e-book perigiduit.com yang aktif. Anda berhak utk menjual semula e-book tersebut kepada orang lain. E-book ini amat berfaedah sebagai bahan rujukan dalam pelbagai bidang seperti tips-tips perniagaan, membina website, online marketing, forex, keusahawanan dan pelbagai lagi. Cuma tugas anda sebagai reseller untuk cuba mengembangkan lagi perniagaan anda untuk memperolehi pendapatan sampingan setiap hari.

KeUNIKAN program ini adalah apabila ANDA berada di TOP POSITION, pelanggan baru aras ke 4 akan membuat bayaran secara BANK-IN terus ke dalam akaun anda.

Tiada risiko syarikat tidak membayar komisyen. Anda bebas untuk mengembangkan perniagaan anda.

SIAPA YANG LAYAK SERTAI PROGRAM INI:
1. Semua warga Malaysia.
2. Penganggur.
3. Pelajar Sekolah.
4. Usahawan-usahawan kecil yang memerlukan modal bagi memulakan perniagaan.
5. Pekerja berpendatan rendah.
6. Ingin Extra Income.
7. Penat Makan Gaji
8. Suri rumah tangga.
9. Diberhentikan kerja..?
10. Mencari Perniagaan untuk ‘Early Retirement’
11. Siswazah menganggur
12. Siswa/Siswi di IPTA yang ingin menambah pendapatan (Memerlukan banyak duit untuk perbelanjaan harian/yuran semester)

***Saya recommed program ini kerana ianya satu program bisnes yang mudah..Pendapatannya juga agak lumayam, just bermodalkan RM50 sahaja..=) Klik LINK INI utk maklumat lanjut..tQ..=)

Komputer Slow [2] April 30, 2008

Posted by aminbinabu in tips.
add a comment

Hai. Selamat kembali ke blog ini.

Ok. Get serious. Komputer slow lagi? Dah upgrade RAM pun still komputer mcm kura-kura?

Itu bermakna bukan masalah hardware lg, tp program Windows yang terlalu banyak run pada background.

Tips seterusnya ini saya namakan Disable Startup.

Disebabkan xde dalam Wiki, terpaksalah saya bagitau maknanya..Startup maknanya waktu yg diambil dr masa kita tekan button POWER kt PC tu sampai la Windows habis load n bleh mula guna pc tu.

Untuk kasi startup ni laju, disable program2 yg dirasakan tidak perlu run masa startup.

Contohnya kebanyakkan kita punya pc akan auto sign-in kita punya YM. kalo nak disable ym punya autostart ni, pegi kat YM, tekan messenger, pilih preferences, pilih category general. lastly, clear boxAutomatically start Yahoo! Messenger

Untuk disable program2 lain, caranya adalah hampir serupa. Tapi lebih senang lg, pegi Start Menu, tekan Run. Taip msconfig dan ENTER. Pilih tab startup. then uncheck je mana2 program yg korang rasa tak perlu. Tp dinasihatkan untuk TIDAK uncheck korang punya antivirus. Ok?

Perkara2 mcm ni bleh gak dibuat dgn 3rd party utilities mcm “Tuneup Utilities 2008-[not free]” atau Ccleaner-[FREE..=) ].. lagi senang dan mudah untu mengendalikan startup.

Ccleaner

Tuneup Utilities 2008

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.